over ons

Over Ons

Door de jaren heen zijn er verschillende mensen betrokken geweest bij de organisatie van Crazywise Conferenties en aanverwante activiteiten. Onze organisatiestructuur is informeel en mensen dragen voor kortere of langere tijd bij, afhankelijk van eigen impulsen en behoeften. Betrokkenheid, deskundigheid en onafhankelijkheid zijn belangrijke (voor)waarden binnen ons team, dat momenteel bestaat uit de onderstaande personen:

JOSÉ HOEKSTRA

jose@crazywise.nl

José is van huis uit antropologe en bewegings-expressietherapeute, maar kwam door een kundalini ontwaken in India in psychose terecht. Meerdere psychosen volgden, wat leidde tot een lange helingsweg langs allerlei therapeuten en therapievormen en de verwerking van verschillende trauma’s. Ze schreef blogs en artikelen voor de patiëntenvereniging Plusminus, voor magazine GGZtotaal en Psychosenet over haar ervaringen en ze schreef een boek over haar ervaringen “Vleugels. Psychose als weg tot 
volledig menszijn.” Inmiddels werkt ze als ervaringsdeskundig cliëntondersteuner voor De Hoofdzaak in Alkmaar. Daarnaast geeft ze ondersteuning per mail en telefoon aan mensen via haar website over kundalinicrisis. Een andere kijk op psychose dan alleen maar ziekte is voor haar echt een passie en missie. Sinds de tweede conferentie is ze betrokken bij de organisatie van Crazywise Conference.

JACCO VAN SANDIJK

jacco@crazywise.nl

Jacco is Jungiaans dieptepsycholoog en werkzaam als coördinator bij Centrum de Brouwerij. Hij draagt deze vorm van vernieuwende psychosezorg een warm hart toe. Op kleine schaal kan dit centrum grote verschillen maken in zorg voor de ander.
Sinds de tweede editie is hij één van de organisatoren van de  Crazywise Conference, een mooi platform om de verschillende visies op psychosezorg bij elkaar te brengen. Buiten De Brouwerij organiseert hij in de zomermaanden evenementen als het Kwaku Summer Festival en het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam

ANNA AFMAN

anna@crazywise.nl

Anna is GZ-psychologe en werkt grotendeels volgens haar visie ‘herstellen in een leefgemeenschap in de natuur’. Zij werkte voorheen jarenlang in de revalidatie (eerst als fysiotherapeut, later als gz-psycholoog) naast de psychiatrische afdeling. Wat zij daar meemaakte en haar eigen groei in het omgaan met (heftige) emoties en gevoelens, heeft haar visie vorm gegeven.
Onze totale levensenergie benutten en zeker die van de heel sensitieven is haar missie geworden, omdat zij, volgens haar, het potentieel bezitten om ons een andere kant op te gidsen; dichter bij onszelf, de natuur en elkaar. Aan deze omwenteling in de GGZ hoopt zij haar bijdrage te kunnen leveren door onder andere de organisatie van de Crazywise Conference.

ANGÈLE DE JONG

angele@crazywise.nl

Angèle is Onderwijs-kundige/Mediadidacticus (drs.UvA 1990) en heeft altijd gewerkt aan Beeldvorming rondom Talentontwikkeling en Welzijn. Na een loopbaan in de TV- en Filmsector- (o.a. Sesamstraat, Willem Wever, Cinekid en Filmmuseum/Eye Amsterdam) werkte zij bij een Expertisebureau als onderwijsvoorlichter en projectleider rondom verbetering van Diversiteitsbeleid bij de Overheid, Onderwijsinstellingen en Arbeidsmarkt.

Zij beleefde een aantal psychoses en opnames eind jaren 80, n.a.v. intense trauma’s, Haar connectie met Crazywise begon in feite begin jaren ’90 toen zij werd behandeld door een psychiater-tevens homeopaat- bij het SPDC in Amsterdam (nu Mentrum van Arkin) met Narratieve Therapie, Droomduiding, Haptonomie, natuurlijke medicatie en Healing Hands.

 

Jaren later besloot ze open te worden over haar ervaringen met ‘Altered States of Mind’ en werkte mee aan de opbouw van o.a. Psychosenet, Centrum de Brouwerij in Amsterdam, de Learning Experiences van Rokus Loopik en behaalde zij haar certificaat Ervaringsdeskundigheid bij Vriend GGZ.  In 2018 is ze gevraagd toe te treden aan het Crazywise Conference Team, en natuurlijk zei ze direct ‘Ja!’.

 

Momenteel werkt zij als Sr. Ervaringsdeskundige en Onderwijskundige voor Arkin/Mentrum aan Herstelondersteunende Zorg, is WRAP en Yucel facilitator en daarnaast sociaal ondernemer-kwartiermaker in de regio Amsterdam en werkt voor o.a. afd. Welzijn bij Centrum De Brouwerij , en is projectleider van Waanzin Ontmoet Kunst bij St. Beautiful Distress . Angèle is verbonden aan het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis en bouwt samen met gelijkgestemden aan sterke bruggen naar een mooiere wereld.

 

Crazywise? Dat zouden véél meer mensen moeten zijn!

ANOUK BRINKMAN

anouk@crazywise.nl

Anouk is oprichter van de Jankfabriek  waarmee ze verhalen deelt die raken en lessen stembevrijding geeft. Opgeleid als journalist schreef ze vijftien jaar voor vak- en special interestbladen over de gezondheidszorg. In 2016 maakte ze vlak na de geboorte van haar dochter en overlijden van haar moeder en tante een psychose door, hetgeen leidde tot een persoonlijke ontwikkelingstocht waarin stembevrijding een grote rol speelt. Anouk volgde en assisteerde diverse workshops bij Jos Haase en doorliep een deel van de opleiding stembevrijding bij Jan Kortie. Daarbuiten deed ze diverse lichaamsgerichte trainingen en workshops, in de overtuiging dat lichaamswerk de sleutel is in het herstelproces. Over haar psychose-ervaringen maakt ze een verhalende podcastserie die in de loop van 2021 verschijnt.

MICHIEL VAN DEN OEVER

michiel@crazywise.nl

Michiel is psychiater en werkzaam bij Optimaal Leven Drenthe, een wijkteam waarin echt herstelgericht gewerkt wordt. Zijn visie is dat contact de basis is van behandeling in de GGZ ook, (of juist!) als mensen op hun kwetsbaarst zijn. Contact leggen kan op verschillende manieren, vanuit verschillende visies en het is goed om daarover verhalen te delen. Crazywise vindt hij een prachtig platform daarvoor.

JEROEN ZWAAL

jeroen@crazywise.nl

Jeroen ziet zichzelf allereerst een creatieve verbinder. Hij komt uit een gezin waar veel mis mee was. Drie van de zes gezinsleden bleken psychosegevoelig te zijn, waaronder hijzelf. Via verschillende rollen (naaste, Social Work hulpverlener, coach, trainer, ervaringsdeskundige en sinds kort ook kunstenaar) knoopte hij allerlei losse eindjes aan elkaar om tot één visie te komen.Een visie waar een mentale crisis zoals een psychose veel meer is dan alleen een ziekte. Waar onderliggend trauma vaak een oorzaak is van problemen en hoe we een proces van heling kunnen aangaan vanuit medemenselijkheid in plaats via protocollen.

MATHIJS KOOPMAN

info@crazywise.nl

Mathijs is eigenaar van Het Kleine Paradijs in Friesland. Na meerdere life events met bijkomende lichamelijke en geestelijke klachten, moest 10 jaar geleden het roer om. Van leven vanuit het hoofd weer naar hart.  In 10 jaar tijd veel innerlijk werk kunnen doen en voelt zich nu weer vrij. Op zijn bedrijf veel bedrijvigheid rondom persoonlijke ontwikkeling. Mathijs geeft graag 1 op 1 regressie-sessies, familie opstellingen of workshops om weer te verbinden.