Crazywise 8: Van Angst naar Vertrouwen

Na twee jaar presenteert de organisatie met gepaste trots het thema van dit jaar: Van Angst naar Vertrouwen. Van angst naar vertrouwen is een beweging die we allemaal kennen, jong én oud. Wel zijn de emoties en gebeurtenissen voor ieder mens verschillend en heeft elke levensfase zijn eigen uitdagingen.

Mensen die ervaringen hebben met buitenzintuigelijke waarnemingen en een ziekteproces doormaken waar men de gangbare term ‘psychose’ voor gebruikt, maken de beweging van heftige emoties zo intens mee dat hun leven en dat van hun naasten ernstig ontregeld kan raken.

Op deze conferentie staan we daar met elkaar bij stil. Met sprekers uit allerlei windstreken. Met workshops die verschillende thema’s bestrijken, met sprekers die allemaal dezelfde passie hebben. Om te verbinden met de ander. Om houvast te ervaren, te geven en te ontvangen.

De uitdaging van het collectief

Want dat is de uitdaging waar we als collectief voor staan: te bewegen van angst naar vertrouwen. Hoe gaan we om met angst? Hoe zorgen we dat we herstellen uit een donkere periode? Welke inzichten kunnen we meenemen van mensen die ons voorgingen? Wat zegt de wetenschap? Hoe gaat het zorgen voor elkaar in andere culturen? Welke innovaties zijn er? En hoe putten we kracht uit ieders verhalen? Wat is de essentie van je stem gebruiken, hoe kan je kleur bekennen rond de gebeurtenissen die je mee hebt gemaakt? Hoe kan je kwetsbaar zijn én krachtig? En wat heeft de samenleving te doen om ruimte te maken voor zulke intense processen van ziekte, herstel en persoonlijke groei? Hoe geven we elkaar het vertrouwen dat we allemaal zo nodig hebben?

Sluit aan bij deze onvergetelijke dag

Maak het mee op deze dag in de Cultuurkoepel Heiloo, op het prachtige terrein van St. Willibrordus.
Zet de datum 19 september 2024 in je agenda, bestel kaarten, vraag je vrienden en collega’s mee en maak er met ons een onvergetelijke dag van! Hier vind je het voorlopige programma van de dag. De komende weken verschijnt er dagelijks meer informatie over de inhoud van de dag, dus houd de site de komende periode in de gaten. Voor updates, info over workshops en meer.

Vanuit het hele Crazywise-team: alvast een hartelijke welkom gewenst op deze dag!

Tekst & Illustraties: Jeroen Zwaal